Friday, 6 July 2012

tercabut nyawa !

Assalamualaikum :D
heyy blogger ..ni entry aku yang paling gerun sekali pade aku
camni cerite die ..first2 epi <--- kawan adah ..die nak ajak pergi makan sesama ..
kitorang pun okay lah ..set mase sume nak pergi pkul bape an ..lepas pergi makan tu ingat nak keluar jalan2 yang tak keluar duit ..nak jimat kan ..sebab PT pun dah kering dah kat dalam bank tuu ..hurm ..pastu pakai cantik2 ni ..awie pun tak tau yang kitorang plan nak keluar jalan2 ..kitorang pun tak plan nak pergi mane pun ..just plan nak keluar jalan2 jela ..lepas tu siap2 pakai cantik2 .wangi2 ..kitorang keluar pergi makan ..epi dah tunggu dah kat kedai makan meja kuning ..lepas makan2 ..epi balik tanpa kate2 ..lesap macam tu je ..hahah ! then, kitorang pikir2 nak pergi mane ..adah cerite dalam keta yang geng2 mizah sume pergi fun fair yang ade discovery tuu ..aku pun dengar mcm best je kan ..lepas tu kitorang gerak lah pergi fun fair arah ke ayer hitam tu ..tapi orang takde ..sunyi sepi ..pastu adah call lah mizah ..tanye fun fair mane yang dorang sonok2 pergi tuu ..rupenye kat batu pahat ..haaa ape lagi yokk ! kite gerak ke fun fair batu pahat ..on the way nak kesana tu ..si adah ngan mawar beria2 lah cerite pasal discovery tu ..dngan nada takut ..gerun ..pastu keluar plak ayat "sumpah aku taknak naik dah discovery tu" aku pun cam pelik lah kan ..ape yang gerun sangat nye ..dngar mcm mencabar jee ..mcm best je ann ..aku pun ajak lah dorang ."jom lah weh naik discovery tu ..teringin oo" haaa tula ayat aku dalam keta tak habis2 ..dorang ckp takut2 la ..rase nak nangis lah ..tercabut nyawa lah ..aku rase cam tercabar je bile dorang cp camtu ..dah sampai kat tempat tu ..nampak dari jauh tu ..dorang tunjuk ..haaa tula discovery yang kitorang dok ckp2 tu ..aku pun cakap lah "ooo ! tu sky flyer" yang mcm kat sunway lagoon tu ..aku tengok dari jauh ..pergh ! dah naik ni mesti taknak naik dah lepas ni ..hahaha .muke aku dah lain ..tapi rase tercabar tu ade lagi ..perasaan nak naik tu ade lagi ..tak rase takut sangat ..hahaha !! aku pun pergi2 ..tengok mcm takde orang ..sedih lah pulak rasenye..pastu pergi tempat lain di dulu ..aku toleh je belakang tengok ade org nak naik ..so, aku cepat2 lah pergi beli token ..1 token=RM2 ..naik discovery/sky flyer tu 3 token ..haaa kene RM6 ..hamek kauu ..hahaha murah je pun ..dari naik kat sunway lagi parah ..hehehe ..so, aku pun naik lah ..jenuh ajak dak2 ni ..taknak pun ..haaa aku naik lah sorang2 ..siap borak ngan budak sebelah lagi before nak gerak tu ..pastu sempat plak lagi an bergambar bagai.. padahal nyawa bakal tercabut ..hahaha ..HAAAA ! tu diaaa dah gerak sikit ..mule2 tak tercabut lagi jantung ..still cool lagi ..HAMEKKKK KAUUUU !!!!! bile dah LAJU ..pastu die PUSING 360 darjah ..time tu aku rase macam kain dalam washing machine tuu ..pergh ! JANTUNG dah kat LUAR ..NYAWA nak TERCABUT time tu jugakkk ! lepas ni baru aku faham knape baju2 kotor taknak masuk dalam washing machine ..rupenye mcm ni jadinye ..hahaha !! kat dalam tu ape lagi sakit lah anak tekak aku terjerit2 ..melalak ..ade haku kesah malu ke tak ..janjinye aku terjerit2 tu aku rase puas ..hahaha !! seriously babe ..dalam tu aku rase bile laa nak behenti benda alah nii ..kalau ade button yang boleh bagi behenti benda alah tu ..dah lame dah aku picit ..gile lahh weyyyy.. time die terbalik kan kat atas yang lame tu yang takleh bla ..sakit sume organ dalaman aku ..fuhh ! dah habis an ..aku turun ..menggigil satu badan ..aku cakap ..aku surrender dah lepas ni ..takmo dah tapi memang best sangat ..tengok2 dorang rakam rupenye mase aku terjerit mintak tolong kat dalam tu ..gile lah weh ! sumpah best & aku takkan naik dah ..HAHAHA ! discovery tu memang permainan PALING GILA pernah aku naik seumur hidup aku ..tapi aku memang tabik lah sape yang naik benda alah tu byk2 kali ..tu bukan jantung maknusie ..tu jantung robot tuuu ..hahaha ..haaa ni lah die hasil nye ..tengok lah sendiri >,<


haaa ! time ni aku dalam washing machine kat dobi tuu !!

seluruh badan menggigil ..lame betol nak stable kan badan tu ! 

aktiviti kat fun fair


No comments:

Post a Comment