Tuesday, 27 September 2011

=(

as salam . tis entry to adaquebab


adah . laen kali jangan la buat aku macam nie . aku sedih sangat sangat sangat . aku memang nak belikan makanan untuk kau pun . aku dah beli lauk feveret kau . ikan keli . ulam kacang botol ngan daun parsli pastu sambal belacan . aku ingat nak makan sesame ngan kau n mawar . pastu aku dah prepare kan pun makanan kat atas meja untuk kau . lepas tu kau taknak . aku rase macam nak nangis bile kau buat aku macam ni . salah ke aku beli makanan untuk kau ? kalau salah aku mintak maaf sangat sangat . oke lah . makanan aku letak atas meja . kalau kau rase nak makan . makanla . kalau taknak . takpela . aku tak paksa :(

3 comments:

  1. okeh . this entry untuk sesiapa sahaja laa .

    1stly aku nak mintak maaf laa kan kalau korang terase ape yang aku buat tadi melampau . aku bukan sengaja nak sakitkan hati korang or wateva laa . oh yaa . ! aku nak buat correction sikit . aku bukan tak sudi nak makan dengan korang or aku bukan nye ade emosi kat sesiapa . tak ade emosi langsong . honestly aku memang emosi time tu je . bukan aku terbawak bawak emosi . and korang kene tau kenape . aku memang nak . tapi selera aku hilang bila aku dengar ayat nie " kau memang tak reti nak bersyukur ea ?" korang tau yang dalam hati aku memang dah bersyukur giler sebab korang belikan makanan tu untuk aku . bersyukur yang teramat sangat bila ade kawan macam korang . korang tak tau kan ? then , aku memang nak g meja makan . tapi aku sekali lagi tersentap bila aku dengar ayat nie " buang je lah dalam tong sampah , bukan nak makan pon . membazir jee " . seriously , sape yang tak tersentap ? sape yang tak terasa . korang pon akan terasa . macam tu ke pelawa orang ?

    and .

    pernah aku berkasar dengan korang soal makanan ? depan makanan ?

    kate dah kenal 3sem . tapi ? masih tak faham ape yang aku tgh rase . ape yg tgh aku pikir pasal family aku . pasal perasaan aku . ok . nak aku paham korang ? tak cukop lagi ke aku paham ?

    aku belikan makanan . macam kau jugak . aku belikan makanan febret kau . tapi ? ade kau makan ? kau letak kat rak kasut . aku bagi kau elok elok . aku cakap elok elok . walaupon aku tau kau tgh emosional mase tu . aku bukan nak ungkit . tapi aku just nak kau ingat balik .

    aku cancel masak sardin dengan cili sebab kau kate kau tak reti nak makan . fine . and kau nak beli makanan kat kedai kalau aku campur dengan sambal . tapi ?aku masak sardin tanpa sambal .sebab tak nak kau bazir dwet . cukop ape yang ade . aku dah siap masakkan lagi . ade kau makan?
    sekutil pon kau tak sentuh . kau kate kau kenyang . tapi bile klau keluar , kau bawak balik roti . then , kau makan . agak agak aku terasa tak ?tapi takpee . salah akuu . aku tau .

    sekurang kurang nye , aku jamah jugak nasik korang . aku tak letak kat mane mane pon . aku just tak makan sekali . and aku bertekak dengan korang sebab korang punye ayat , buat aku tersentap . aku ckp aku akan makan , tapi nanti . takpee . salah akuu . aku tauu .


    tapi ape jadi kat aku pulak ?

    aku dah lah tak tau yang korang belikan makanan . tetibe balik tu korang tanye , "kau nak makan ape da?" aku jawab lah nak makan nasik . korang tanye lagi . " nak makan dengan ape ?" aku jawab ? megi ade . ape ape jee lah . kan ? then korang tetibe tinggikan suara . korang kate . "dah belikan makanan untuk kau kot " . see ? siape yang tak tersentap ? aku tau kee korang nak belikan tu ? ok takpe . salah akuu . sebab aku tak tanye kan .


    aku makan , walaupon kau buang kat tong sampah sekalipon . sumpah aku buat macam tu .
    untuk sekadar renungan .

    kadang kadang memang ego . tapi kiter dapat lemah kan keegoan tu dengan kata kata yang baik . bukan dengan bad feedback .

    jangan sesekali memaksa dengan kekerasan .

    tiada tokok tambah . nobody perfect .

    ReplyDelete
  2. ok . aku terima nasihat dan teguran kau . aku mintak maaf pelawa secara kasar n pasal makanan yang aku letak atas kasut tu . k thanx nasihat kamu :) aku akan cube ubah perangai aku . ;)

    ReplyDelete
  3. tak .aku bukan nak salah kan sesape . salah aku jugak . tapi kiter kene fikir jugak k kenape bnde tu jadi . ok :D

    ReplyDelete